Select Page

Ibu Bapa Boleh Ramal Masa Depan Anak-Anak Jika Tahu Ilmu Ini.

Muhammad Ali sebenarnya tak layak jadi peninju. Beliau gagal dalam ujian “ Tale Of The Tape” iaitu satu ujian saringan fizikal.

Dalam kata lain, beliau bukanlah dilahirkan sebagai seorang peninju. Fizikal tubuhnya tidak cukup untuk jadi seorang peninju yang hebat.

Tapi macam mana beliau boleh menang dan dinobat sebagai Juara Dunia dalam sukan tinju?

Walaupun tidak memiliki ciri-ciri fizikal yang sempurna sebagai seorang peninju, beliau tidak jadikan ia sebagai alasan untuk terus mengalah dan berputus asa sahaja.

Sebaliknya beliau fokus kepada apa yang beliau ada iaitu mindanya.

Dengan mindanya, Muhammad Ali memerah otak siang dan malam mengkaji dan menganalisa lawannya serta mencari strategi untuk menang.

Akhirnya selepas menggunakan strategi yang tepat, beliau berjaya menewaskan lawan yang jauh lebih besar dan dinobat sebagai Juara Dunia

Rahsia kejayaan Muhammad Ali ialah mindanya, kerana beliau memiliki Growth Mindset

Sebenarnya ibubapa boleh ramal masa depan anak-anak dengan melihat jenis mindset yang anak mereka miliki sama ada :

1. Fixed Mindset atau

2. Growth Mindset

Tengok dan perhatikan sahaja pada sikap tingkahlaku mereka.

Adakah mereka memilki Growth Mindset macam Muhammad Ali?

Contoh mudah:

Kalau anak buat matematik, dia tak faham, dia rasa diri tak pandai matematik, dia mengalah, dia putus asa untuk siapkan kerja rumah dah latihan, dan akhirnya dia gagal atau dapat markah cukup-cukup makan.

Anak ini memiliki Fixed Mindset

Sebaliknya jika dia tak faham matematik, dia tanya cikgu, dia gagal matematik, dia usaha lebih lagi untuk ulangkaji dan buat latihan, dia minta hantarkan ke tuisyen, dia terus berusaha sampai berjaya, anak ini miliki Growth Mindset

Tahniah jika anak anda miliki Growth Mindset. InsyaAllah anak anda bakal menjadi individu yang hebat dan cemerlang dalam pelajaran dan kehidupannya

Sebaliknya jika anak masih memiliki Fixed Mindset, anda patut bantu anak dengan segera untuk ubah mindsetnya kepada Growth Mindset

Satu kaedah yang paling mudah dan cepat untuk ubah Fixed mindset kepada Growth Mindset ialah dengan menggunakan teknologi Minda terkini iaitu MOTS.

Bayangkan Mindset anak berubah daripada Fixed Mindset kepada Growth Mindset hanya dengan menonton video MOTS secara online selama 2 jam.

Amazing kan?

Anda nak tahu lebih lanjut tentang MOTS?

Klik link ini untuk saya bantu

👇👇👇👇👇👇

http://www.superneuron.my